Sastojci i priprema
Podloga:
- 150 grama sitnih zobenih pahuljica
- 50 grama cijelih zobenih pahuljica
- 1 banana
- 20 grama kakaa
- 40 grama kokosovog ulja
Pomiješajte sve osim cijelih zobenih pahuljica (tj. 150 g sitnih zobenih, bananu, kakao, kokosovo ulje). Nakon miješanja, dodajte 50 g cijelih zobenih, utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180°C.
Krema:
- 200 grama pirea od bundeve (ispecite ili skuhajte bundevu te zgnječite)
- 325 grama svježeg sira
- 2 jaja
- 3 grama cimeta
- zasladiti po želji (Ja koristim flavdrops ili med)
- žličica ekstrakta vanilije (po želji)
Sve pomiješajte i izlijte na pečenu bazu. Cijeli kolač se zatim peče još 45-50 minuta na 160°C. Da bi spriječili pucanje kolača, 5 minuta nakon gašenja kolač stavite u otvorenu pećnicu dodatnih 20 minuta, zatim ga ostavite da se ohladi na radnoj površini te premjestite u frižider kad se potpuno ohladi. Okus kolača je najbolji 2-3 dan.
Nutritivne vrijednosti
Jedan komad (1/8) kolača:
243 kcal / 1016 KJ
10 g proteina
23 g ugljikohidrata
12 g masti