Zdravi cheesecake od bundeve

Zdravi cheesecake od bundeve

29. 10. 2020 1 min. čitanja

Cheesecake sa jesenskim sastojcima koji će oduševiti cijelu obitelj. Ispecite najbolji kolač od bundeve.

Sastojci i priprema

Podloga:

  • 150 grama sitnih zobenih pahuljica
  • 50 grama cijelih zobenih pahuljica
  • 1 banana
  • 20 grama kakaa
  • 40 grama kokosovog ulja

Pomiješajte sve osim cijelih zobenih pahuljica (tj. 150 g sitnih zobenih, bananu, kakao, kokosovo ulje). Nakon miješanja, dodajte 50 g cijelih zobenih, utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180°C.

Krema:

  • 200 grama pirea od bundeve (ispecite ili skuhajte bundevu te zgnječite)
  • 325 grama svježeg sira
  • 2 jaja
  • 3 grama cimeta
  • zasladiti po želji (Ja koristim flavdrops ili med)
  • žličica ekstrakta vanilije (po želji)

Sve pomiješajte i izlijte na pečenu bazu. Cijeli kolač se zatim peče još 45-50 minuta na 160°C. Da bi spriječili pucanje kolača, 5 minuta nakon gašenja kolač stavite u otvorenu pećnicu dodatnih 20 minuta, zatim ga ostavite da se ohladi na radnoj površini te premjestite u frižider kad se potpuno ohladi. Okus kolača je najbolji 2-3 dan.

Nutritivne vrijednosti

Jedan komad (1/8) kolača:
243 kcal / 1016 KJ
10 g proteina
23 g ugljikohidrata
12 g masti


Prehrana