SUMMER SALE - Uštedi do 60 % na odabranim proizvodima KUPI ODMAH
Pretvorite svoj dom u fitness centar

Pretvorite svoj dom u fitness centar

25. 3. 2020 4 min. čitanja

Na koji način opremiti sobu, zašto ne ostati u pidžami i zašto je važno ostati pozitivan.

Sve počinje s površinom

Bol u leđima tijekom vježbanja prilično je neugodna, zar ne? Podloga za vježbanje ili jogu može vas podsjetiti, a ako treba i motivirati da počnete vježbati. Za nasu su elegantne i visoko funkcionalne prostirke Manduka jednostavno najbolje.

Preuređenje sobe

vybavení

Sa samo jednom kupovinom možete tako temeljito preurediti svoju sobu da vam teretana neće niti malo nedostajati. Donosimo bosu lopte, viseće sustave, užad za preskakanje, lopte, girje, utege, gume za jačanje tzv. „booty bands“ i drugu opremu brenda Power System koji će vaše kućne treninge podignuti na novu razinu.

Što odjenuti u svojoj dnevnoj sobi

Ovo može zvučati smiješno, ali ispada da ono što nosimo može značajno poboljšati našu produktivnost, motivaciju i raspoloženje. Ovih dana, kada 90% svog vremena provodimo kod kuće, lako je biti u pidžami po cijeli dan dok doručkujemo, mazimo se s mačkom, prolazimo kroz nekoliko poslovnih poziva, i na kraju pokušavamo napraviti nekoliko zgibova i čučnjeva.

Izgleda da nije bez veze što imamo posebnu odjeću za neke važne događaje. Mentalno, nošenje drugačijeg tipa odjeće pomaže nam zakoračiti u određeni način razmišljanja i obavljati aktivnosti koje najčešće obavljamo dok je nosimo. Stoga je ipak važno dobro se opremiti za vježbanje kod kuće i jednostavne svakodnevne aktivnosti.

Pidžama je potpuno u redu, u to nema sumnje, ali ipak malo više volimo udobnu, i-univerzalnu-i-trendi odjeću. Odjeća koju možete nositi bez skrivanja iza vrata kad pozvoni vaš dostavljač s pizzom.

_

 

_

 

Udobnost  

Ostanite pozitivni

Kakav klišej, zar ne? Ali istina je - kako biste mogli prevladati teška vremena, od presudne je važnosti sačuvati mentalnu snagu. Ovo vrijeme možete dobro iskoristiti za učenje novih stvari ili povratak onim drevnim snovima za koje godinama niste imali vremena.

Važno je zadržati kakvu takvu organizaciju vremena na dnevnoj bazi, kako biste barem djelomično očuvali svoju rutinu. Zato je dobro nastaviti s prijašnjim aktivnostima. To će umanjiti šok i nećete imati osjećaj da vam je zabranjeno apsolutno sve. Vjerojatno osjećaj neće biti isti, ali sigurno će učiniti da se vi osjećate bolje. Slijedi nekoliko primjera:

  • Vježbanje - podrazumijeva se da neke vježbe možete raditi i kod kuće. Možda ćete morati kupiti nešto od opreme, ali u tom slučaju, najbolje će biti da uložite u neke osnovne komade zbog kojih ćete se osjećati kao da ste u svojoj omiljenoj teretani. Uz to, slijedite smjernice za kvalitetnu i zdravu prehranu kako biste imali dovoljno snage za gore navedeno.
  • Kafići/barovi - ne, trenutno se ne možete družiti s ljudima na ovim ugodnim mjestima, ali uvijek možete kupiti omiljeni čaj ili kavu i odvojiti jedan trenutak samo za sebe.
  • Wellness - tako je, ovih dana se možete konačno malo opustiti i uživati u wellnessu! Samo iskoristiti ono što vam je na raspolaganju na najbolji mogući način. Maske za lice i kosu prilično su cool, a manikura i pedikura kod kuće ili pak meditacija, nekima će biti apsolutno neophodni. Gotovo sve u čemu ste navikli uživati, možete napraviti na DIY način.
  • Vrijeme za povezivanje s ljudima - pokušajte ostati u kontaktu barem putem interneta i svakako nazovite svoje najmilije.

Autorica: Nikola Zvrškovcová


Lifestyle